Aruncați o privire la oferta magazinului nostru

Piese de uzură de cea mai bună calitate disponibile la o singură adresă! 

Caracteristicile supapei BPV

Supapa de by-pass, denumită adesea BPV, este un element important al sistemului de supraalimentare. Reglează presiunea din sistemul de încărcare controlând debitul de aer comprimat în exces. Această supapă este calibrată cu precizie pentru a asigura o performanță optimă a turbocompresorului și un control eficient al presiunii.

 

 

Principiul de funcționare al supapei BPV

Supapa BPV funcționează pe principiul unui mecanism de preaplin. Când presiunea din sistemul de supraalimentare atinge un anumit nivel (determinat în funcție de configurație și condițiile de funcționare), supapa BPV se deschide automat, permițând o evacuare controlată a excesului de aer în exterior. Acest lucru vă permite să reduceți rapid presiunea din sistemul de supraalimentare, protejând în același timp turbocompresorul împotriva sarcinii excesive.

 

 

Avantajele supapei BPV

Performanță îmbunătățită: supapa BPV permite evacuarea controlată a excesului de aer din sistemul de încărcare, ceea ce se traduce prin menținerea presiunii optime în sistem. Acest lucru vă permite să obțineți o eficiență mai bună a motorului, ceea ce este crucial pentru performanță și eficiența consumului de combustibil.

 

Protecția sistemului: Funcționarea supapei BPV protejează sistemul de supraîncărcare de suprasarcină prin îndepărtarea controlată a excesului de aer. Acest lucru, la rândul său, ajută la evitarea deteriorării turbocompresorului și crește durabilitatea și fiabilitatea sistemului.

 

Minimizarea întârzierilor: Datorită fluxului de aer controlat, supapa BPV ajută la minimizarea așa-numitului efect „turbo lag”, adică întârzierea răspunsului turbocompresorului. Acest lucru face ca răspunsul la pedala de accelerație să fie imediat și lin.

 

 

Supapa BPV – Cauzele defecțiunii

Contaminare: Acumularea de murdărie sau ulei în mecanismul supapei BPV poate interfera cu funcționarea acestuia.

 

Deteriorări mecanice: Vibrațiile sau deteriorarea mecanică pot afecta precizia de funcționare a supapei BPV.

 

Pierdere de aer: O scurgere în jurul supapei BPV poate duce la o pierdere de presiune în sistemul de încărcare.

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×