Aruncați o privire la oferta magazinului nostru

Piese de uzură de cea mai bună calitate disponibile la o singură adresă! 

Accelerație EGR

Pe piața auto de astăzi, standardele de emisii de evacuare joacă un rol cheie. Producătorii de vehicule sunt nevoiți să dezvolte soluții inovatoare pentru a reduce emisiile de substanțe nocive. Una dintre astfel de soluții este supapa EGR

 

Accelerație EGR, clapete de blocare

Accelerația EGR (recircularea gazelor de eșapament) este responsabilă pentru recircularea unei părți a gazelor de eșapament de la sistemul de evacuare la sistemul de admisie al motorului. Scopul său este reducerea emisiilor de oxizi de azot (NOx), care sunt unul dintre principalii poluanți ai aerului emis de vehicule. Accelerația este echipată cu un modulator care permite controlul precis al recirculării gazelor de eșapament în funcție de condițiile actuale de conducere și de cerințele motorului.

Funcționarea supapei EGR este extrem de complexă. La turații scăzute ale motorului, modulatorul controlează deschiderea clapetei de accelerație EGR, permițând recircularea mai multor gaze de eșapament. Ca urmare, temperatura de ardere este scăzută, rezultând emisii reduse de oxizi de azot. La turații mari ale motorului, modulatorul reduce deschiderea clapetei de accelerație EGR, reducând recircularea gazelor de eșapament și oferind o putere și flexibilitate mai mare a motorului.

 

Accelerație EGR – beneficii

Supapa EGR are mai multe beneficii semnificative. În primul rând, contribuie la îndeplinirea standardelor stricte privind emisiile de evacuare. Datorită controlului precis al recirculării gazelor de eșapament, este posibilă reducerea emisiilor de oxizi de azot, ceea ce se traduce printr-un aer mai curat și o calitate mai bună a mediului.

În al doilea rând, accelerația EGR cu modulator afectează performanța vehiculului. Reglarea corectă a recirculării gazelor de eșapament la condițiile de conducere se traduce printr-o putere, cuplu și flexibilitate mai mare a motorului. Datorită acestui fapt, vehiculul poate oferi o eficiență ridicată și confort de condus atât pe trasee lungi, cât și în condiții urbane.

De asemenea, merită menționat beneficiile economice. Reducerea emisiilor de oxizi de azot permite respectarea standardelor de emisii de evacuare, ceea ce poate duce la taxe rutiere ecologice mai mici și scutiri de taxe, ceea ce se traduce în costuri mai mici de exploatare a vehiculelor.

 

Supapa EGR Arcoore

Supapa EGR este proiectată pentru fiabilitate și durabilitate. Componentele sunt atent bine montate și construite din materiale de înaltă calitate pentru a asigura performanțe optime și pentru a minimiza nevoia de întreținere.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că amortizorul, ca orice tehnologie avansată, poate necesita întreținere și curățare periodică. Acumularea de funingine, ulei sau alți contaminanți poate afecta performanța și eficacitatea acestuia. Prin urmare, este important să monitorizați în mod regulat starea supapei EGR, precum și întreținerea și curățarea acesteia.

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×