Senzorul lambda MAN – cheia pentru performanța optimă a motorului

Sonda lambda este una dintre piesele cheie ale sistemului de evacuare al unui vehicul și joacă un rol vital în monitorizarea conținutului de oxigen din gazele de eșapament. În articolul de astăzi, analizăm sonda lambda de la vehiculele MAN – TGX; TGL; TGS; TGA, înțelegem funcțiile sale, cele mai frecvente defecțiuni și de ce ar trebui să luați în considerare regenerarea în caz de defecțiune..

 

Ce este sonda MAN lambda?

 

Sonda lambda de pe vehiculele MAN este un dispozitiv de măsurare care este plasat în sistemul de evacuare. Sarcina sa principală este de a monitoriza cantitatea de oxigen din gazele de eșapament pentru a regla în mod optim amestecul aer-combustibil din motor. Aceasta are ca rezultat o performanță optimă mai bună a unității de propulsie, emisii mai mici în gazele de eșapament și o ardere redusă a combustibilului, ceea ce duce la o economie de condus mai mare.

Prin urmare, o sondă lambda MAN care funcționează bine este importantă pentru multe aspecte ale condusului. În primul rând, aceasta duce la o funcționare optimă și eficientă a motorului. În al doilea rând, permite vehiculelor să respecte standardele stricte privind emisiile și este mai ecologică. În al treilea rând, sporește rentabilitatea vehiculului, ceea ce este de mare importanță atât pentru utilizatorii individuali, cât și pentru companiile de transport și transport rutier.

Funcțiile sondei lambda la vehiculele MAN

Sonda lambda MAN este una dintre cele mai importante componente pentru funcționarea corectă a sistemului de evacuare. Aceasta îndeplinește mai multe funcții cheie:

  • monitorizarea gazelor de eșapament – sonda lambda analizează în permanență compoziția gazelor de eșapament, furnizând informații calculatorului motorului care, pe baza acestor informații, ajustează compoziția amestecului carburant-aer; – sonda lambda poate fi utilizată pentru a analiza compoziția gazelor de eșapament.
  • Controlul emisiilor – datorită funcționării sondei lambda, cantitatea de gaze nocive emise este controlată, permițând respectarea standardelor privind emisiile de gaze de eșapament;.
  • combustie optimizată – monitorizarea cantității de oxigen permite o ardere optimă a amestecului carburant-aer, ceea ce duce la eficiență și economie.

Cele mai frecvente defecte ale sondei lambda MAN

Ca orice piesă a vehiculului, sonda lambda MAN este supusă uzurii și se poate defecta. Funcționarea sa defectuoasă se traduce printr-o pierdere de performanță a motorului și duce la o reducere a rentabilității vehiculului. Ca urmare, aceasta poate duce, de asemenea, la defecțiuni mai grave la alte componente ale sistemului de evacuare și la alte sisteme ale vehiculului. Cele mai frecvente defecțiuni ale sondei lambda MAN sunt:

  • contaminare – sonda poate fi contaminată cu depuneri de gaze de eșapament, ceea ce va afecta performanța sa de precizie;.
  • deteriorarea firelor – ca urmare a deteriorării mecanice sau a coroziunii firelor, comunicarea sondei cu calculatorul motorului poate fi întreruptă;.
  • arderea elementului de măsurare – partea responsabilă de măsurare se poate arde, ceea ce duce la imposibilitatea de a monitoriza cu precizie gazele de evacuare..

Defecțiuni ale sondei lambda MAN – cum le recunoașteți?

Pentru a identifica potențialele probleme ale sondei lambda, merită să rețineți următoarele simptome:

  • turație instabilă a motorului în timpul conducerii.
  • pierderea de putere a vehiculului și probleme de accelerație.
  • creșterea consumului de combustibil.
  • „Check Engine” pe tabloul de bord – indică o eroare în sistemul de emisii.

Trebuie remarcat, totuși, că aceste simptome nu sunt caracteristice și pot indica, de asemenea, deteriorarea altor componente ale sistemului de evacuare, precum și a turbocompresorului. De aceea, la observarea anomaliilor, conectați vehiculul la o stație de diagnosticare și obțineți expertiza unui mecanic..

 

Ce trebuie făcut în cazul în care sonda lambda se defectează la vehiculele MAN?

În caz de defecțiune a sondei lambda la vehiculele MAN, este posibilă înlocuirea acestui element.Arcoore oferă înlocuitori de înaltă calitate, care sunt complet compatibili cu ECU-ul vehiculelor și sunt realizate cu ajutorul tehnologiei cip. Înlocuirile disponibile sunt senzori NOx de valoare completă cu o sondă lambda de înaltă calitate. în plus, prin utilizarea ofertei unei companii profesioniste, vă puteți baza pe garanția componentelor achiziționate , ceea ce asigură siguranța utilizării. 

 

Sonde lambda MAN din gama Arcoore

Senzorul lambda de la MAN joacă un rol esențial în asigurarea unei performanțe optime a motorului și a respectării standardelor de emisii Euro 5 și Euro 6. Diagnosticarea sa periodică ajută la evitarea înlocuirii costisitoare cu unul nou.

În cazul în care sonda lambda din vehiculul dumneavoastră MAN – TGX; TGL; TGS; TGA – se defectează, puteți utiliza înlocuitori noi, de cea mai bună calitate, disponibili la Arcoore.

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×