Senzorii DAF NOx – ce merită să știți despre ei?

În zilele noastre, când grija pentru mediul natural a devenit o prioritate, producătorii de camioane precum DAF se concentrează pe crearea de soluții tehnologice din ce în ce mai avansate. Unul dintre elementele cheie ale acestor vehicule moderne sunt senzorii de NOx, care joacă un rol important în reducerea emisiilor de substanțe nocive. În acest articol, vom arunca o privire mai atentă la senzorii DAF NOx, funcțiile, defecțiunile și regenerarea acestora.

 

Ce sunt senzorii NOx la vehiculele DAF?

Senzorii de NOx, adică senzorii de oxid de azot, sunt elemente cheie ale sistemelor de control al emisiilor din vehiculele DAF. Aceste dispozitive avansate sunt concepute pentru a monitoriza cantitatea de oxizi de azot emisă de motor în timpul arderii combustibilului. Oxizii de azot sunt unul dintre principalele gaze nocive emise de autovehicule și au un impact negativ asupra calității aerului și sănătății umane.

Senzorii DAF NOx sunt de obicei plasați în sistemul de evacuare al vehiculului și măsoară concentrația de oxizi de azot care este emisă de sistemul de evacuare. Aceste date sunt apoi transmise computerului de bord, care poate regla funcționarea motorului pentru a minimiza emisiile de NOx. Această soluție vă permite să respectați standardele de emisii de evacuare și să protejați mediul.

 

Care este funcția senzorului DAF NOx?

Senzorii DAF NOx îndeplinesc câteva funcții importante:

Monitorizarea emisiilor de NOx – sarcina principală a acestor senzori este de a monitoriza cantitatea de oxizi de azot emisă de motorul vehiculului. Acest lucru vă permite să monitorizați în mod constant nivelurile de emisii și să reglați funcționarea motorului.

Optimizarea funcționării motorului – pe baza datelor furnizate de senzorul de NOx, computerul de bord poate regla funcționarea motorului în timp real. Acest lucru poate însemna modificări ale parametrilor de ardere, cum ar fi cantitatea de injecție de combustibil și momentul aprinderii, pentru a reduce emisiile de NOx.

Îndeplinirea standardelor de emisii – datorită senzorului DAF NOx, vehiculele DAF pot îndeplini standarde stricte de emisii de evacuare, ceea ce este nu numai obligatoriu, ci și important din punct de vedere al protecției mediului.


Cele mai frecvente defecțiuni ale senzorului DAF NOx?

Chiar dacă senzorii DAF NOx sunt dispozitive avansate, aceștia pot fi supuși diferitelor defecțiuni. Mai jos sunt cele mai frecvente probleme pe care le puteți întâlni.

Deteriorări mecanice – Senzorii NOx sunt amplasați în sistemul de evacuare, ceea ce îi face vulnerabili la deteriorări mecanice, cum ar fi impacturi sau coroziune.

Contaminare – Senzorii de NOx se pot contamina, mai ales dacă vehiculul este utilizat în condiții dificile, de exemplu în zone cu conținut ridicat de praf sau umiditate.

Burnout senzor – În timp, senzorii NOx se pot arde din cauza condițiilor extreme de funcționare sau a utilizării prelungite.


Defecțiuni ale senzorului DAF NOx – cum să le recunoaștem?

Diagnosticarea defecțiunilor senzorului DAF NOx poate fi dificilă, dar există câteva simptome la care trebuie să fiți atenți:

Eroare motor – Dacă pe tabloul de bord apare un mesaj de eroare a motorului sau o lumină de verificare a motorului, poate indica o problemă cu senzorul de NOx.

Pierderea puterii – un senzor de NOx deteriorat poate afecta funcționarea motorului, ceea ce poate duce la o scădere a puterii vehiculului.

Consum crescut de combustibil – funcționarea incorectă a senzorului de NOx poate duce la creșterea consumului de combustibil.

Emisii anormale de evacuare – Dacă vehiculul dumneavoastră nu îndeplinește standardele de emisii de evacuare, acest lucru poate indica o problemă cu senzorul de NOx.

Dacă apar aceste simptome, este necesar să consultați un mecanic sau un service DAF pentru diagnosticare și reparare amănunțită. Deoarece defecțiunile menționate mai sus nu sunt specifice și pot apărea și cu alte probleme, vehiculul trebuie conectat la un dispozitiv de diagnosticare.


De ce merită să alegi senzorii DAF NOx din oferta Arcoore.ro?

În oferta Arcoore puteți găsi noi senzori DAF NOx, garantând proprietăți funcționale și tehnice complete. Datorită listelor de numere OE de pe fiecare pagină de produs, puteți găsi cu ușurință senzori DAF NOx compatibili cu vehiculele din flota dumneavoastră. Înainte de expediere, verificăm din nou calitatea piesei și o asigurăm împotriva posibilelor deteriorări în timpul transportului.

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×