Aruncați o privire la oferta magazinului nostru

Piese de uzură de cea mai bună calitate disponibile la o singură adresă! 

Recircularea gazelor de eșapament – sistem de recirculare EGR/AGR

Reglementări din ce în ce mai restrictive privind reducerea emisiilor de eșapament de la autovehicule impun producătorilor să instaleze sisteme de recirculare a gazelor de eșapament care reduc emisiile de oxid de azot în atmosferă. Cu toate acestea, recircularea gazelor de eșapament eșuează adesea și trebuie înlocuită sau regenerată – la Acoore veți găsi sisteme de recirculare a gazelor de eșapament EGR / AGR noi sau regenerate.

Cum funcționează un recirculator EGR/AGR?

Funcționarea recirculatorului este de a introduce o anumită cantitate de gaz de eșapament în camera de ardere a motorului. Această procedură permite începerea mai multor procese chimice care reduc cantitatea de oxizi de azot (NOx), hidrocarburi (CH) și monoxid de carbon (CO) prezente în gazele de eșapament.

Rolul gazelor de evacuare este de a încălzi combustibilul, ceea ce accelerează evaporarea acestuia. În procesul de ardere a amestecului combustibil-aer, gazele de evacuare înlocuiesc o parte din oxigenul prezent acolo, care este în exces fără recirculator. Datorită acestui fapt, sinteza oxizilor de azot este limitată. Prezența gazelor de eșapament contribuie și la oxidarea lanțurilor de hidrocarburi rămase.

Recirculator gaze arse – defecțiuni

Recirculatoarele eșuează cel mai adesea din cauza contaminării. Acestea fac adesea ca comenzile să devină supraîncărcate și, prin urmare, nu funcționează corect. O altă problemă este și efectul gazelor de eșapament asupra supapei EGR, care face ca materialul prezent în interiorul supapei să se ardă.

Modul de a evita problemele cu recirculatorul EGR este întreținerea regulată a mașinii, folosirea combustibilului curat sau curățarea motorului de depuneri. Cu toate acestea, astfel de practici sunt rare, motiv pentru care EGR, din păcate, provoacă probleme.

Simptome ale unui EGR deteriorat

O defecțiune a sistemului de circulație a gazelor de eșapament ar trebui să fie indicată prin aprinderea lămpii de control. Funcționarea incorectă a recirculatorului poate fi însoțită de:

  • performanță redusă a motorului;
  • Problemă cu debitul gazelor de eșapament;
  • ralent neregulat;
  • probleme de pornire la rece;
  • fără accelerare lină.

Problemele existente pot indica, de asemenea, defecte ale altor componente ale vehiculului, astfel încât în ​​timpul diagnosticării, verificați că recirculatorul nu trebuie omis. Se poate dovedi că acest element nu va funcționa corect, iar o diagnosticare incorectă va duce la înlocuirea altor piese eficiente.

Recirculatoare de gaze de eșapament în Arcoore

Portofoliul Arcoore include toate modelele de recirculatoare de gaze de eșapament EGR/AGR. Oferta include în mare măsură recirculatoare regenerate, dar unele modele sunt disponibile și ca piese noi. Modelele sunt disponibile pentru vehicule precum:

  • MAN: TGX, TGL, TGM, D20, D26, D28, Autobuz;
  • Scania: Euro 4, Euro 5, 9 litri, 6 litri;
  • Mercedes: toate modelele pentru MP4;
  • Volvo: FH12, FH13;
  • DAF: FH6.

De ce merită să profitați de oferta Arcoore?

Ne asigurăm că fiecare detaliu din produsul final este exact același ca în recirculatorul OEM – fără a omite supapele, inelele O sau răcitorul cu carcasă și tub. Înainte ca o piesă să fie expediată, verificăm cu atenție calitatea și etanșeitatea acesteia. Ambalăm recirculatoarele astfel încât să fie protejate cu grijă împotriva deteriorării.

Nu ai găsit un recirculator pentru vehiculul tău? Contactaţi-ne:

– Telefon mobil: +48 795 578 252

ViberWgatsapp

– Telefon mobil: +48 602 711 621

– E-mail: office@arcoore.com

– E-mail: sale@arcoore.com

– Adresă: Krakowska 127, 50-428 Wrocław

– Formular de contact de pe site-ul www.arcoore.ro

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×