Aruncați o privire la oferta magazinului nostru

Piese de uzură de cea mai bună calitate disponibile la o singură adresă! 

Noi senzori NOx

Senzorii de NOx, adică senzorii de oxid de azot, sunt elemente instalate în vehiculele cu ardere internă și în mașinile agricole. Sunt concepute pentru a controla cantitatea de oxizi de azot eliberați în mediu împreună cu gazele de eșapament. Acestea fac parte din sistemul SCR (Selective Catalytic Reduction), a cărui funcție este de a reduce emisia de substanțe nocive conținute în gazele de eșapament în atmosferă.

Arcoore oferă senzori NOx pentru toate mărcile de camioane și vehicule comerciale. Avem piese noi și regenerate, este posibilă și maparea senzorilor de NOx pe baza diagramelor și desenelor tehnice ale producătorului.

Senzor NOx – pentru ce este?

Oxizii de azot (NOx) sunt una dintre cele mai periculoase componente dăunătoare atmosferei. În concentrații mari, pot fi foarte periculoase pentru sănătate. Ele se formează, printre altele, în procesul de ardere în motor și apoi sunt expulzați prin sistemul de evacuare. Ținând cont de impactul lor enorm asupra mediului, companiile producătoare de camioane încearcă să construiască sisteme de recirculare a gazelor de eșapament în așa fel încât să minimizeze emisiile de substanțe nocive. O parte din sistemele concepute pentru a reduce emisiile de substanțe nocive este senzorul de NOx.

Senzorul de NOx este conceput pentru a măsura concentrația celor mai importanți oxizi de azot din gazele de eșapament. Acestea includ oxidul de azot (NO) și dioxidul de azot NO2. În funcție de modelul vehiculului și de designul sistemului SCR, acestea sunt plasate înainte sau după catalizatorul. Cu senzorii NOx puteți:

  • diagnosticați în prealabil problemele legate de funcționarea sistemului de posttratare a eșapamentului;
  • aflați când are nevoie de întreținere;
  • înlocuiește elementele relevante;
  • încărcați cu rezervorul albastru.

Funcționarea țintă a întregului sistem este curățarea gazelor de eșapament de excesul de substanțe nocive și asigurarea funcționării corespunzătoare a unității de antrenare.

Senzor de NOx defect – ce poate cauza?

Un senzor de oxid de azot deteriorat va face ca compoziția gazelor de eșapament să nu fie optimă, iar cantități prea mari de substanțe nocive vor fi emise în atmosferă. În plus, funcționarea corectă a motorului poate fi perturbată, precum și creșterea consumului de combustibil.

Din păcate, senzorii de oxid de azot sunt expuși la daune mecanice și termice, în principal din cauza locației lor. Eficiența senzorului trebuie verificată prin verificarea stării cablajului. Se poate întâmpla ca cablurile deteriorate să fie responsabile pentru funcționarea defectuoasă. Senzorul transmite informații către sistemul de diagnosticare de la bord.

Cel mai adesea, computerul de bord va semnala o problemă cu lumina motorului de verificare. Adesea, mașina va reduce automat puterea motorului. Ținând cont de faptul că ledul de verificare a motorului poate indica și alte defecțiuni, este necesar să se efectueze diagnosticarea computerului. Dacă serviciul constată că erorile indică deteriorarea senzorului de NOx, acesta trebuie înlocuit.

Senzor NOx – cum funcționează?

Senzorul de oxid de azot NOx este amplasat direct în sistemul de evacuare al vehiculului, este folosit pentru a măsura continuu conținutul de NOx (oxid de azot) din gazele de eșapament ale mașinilor. Apoi trimite informațiile către controlerul motorului. Controlerul, pe baza informațiilor primite, controlează funcționarea motorului și a altor elemente, de exemplu, dozarea Ad Blue, astfel încât gazele de eșapament emise să conțină cât mai puține componente NOx nocive.

Senzorii de oxid de azot au un electrod activ care, datorită catalizei, separă azotul și oxigenul. Există două camere în senzor. În primul, conținutul de oxigen este menținut la aproximativ 10 ppm. Cu toate acestea, în a doua cameră are loc cataliza NOx, în urma căreia oxigenul și azotul sunt separate. Un curent care este proporțional cu concentrația de NOx este utilizat pentru a menține mediul electrodului fără oxigen platină-rodiu. Acest curent este cel care trimite semnalul de măsurare.

De ce folosim senzori de oxid de azot?

Ca urmare a necesității de a modifica vehiculele astfel încât funcționarea acestora să fie din ce în ce mai puțin nocivă pentru atmosferă, la începutul secolului XXI, sistemele de reducere a emisiilor de evacuare au început să fie utilizate la autovehicule și vehicule comerciale. Vehiculele produse în prezent trebuie să îndeplinească standarde stricte de emisii. Protecția mediului înconjurător a senzorului de NOx constă nu numai în reducerea substanțelor nocive din combustibili, ci și în reducerea arderii și optimizarea funcționării motorului.

Senzor de oxid de azot pentru vehicule SCANIA

Protecția mediului este, de asemenea, de mare importanță în industria auto. Senzorii de NOx instalați în camioane și vehicule industriale sunt utilizați pentru a măsura conținutul de oxizi de azot din gazele de eșapament ale mașinilor. Ele vă permit să controlați nivelul emisiilor de gaze nocive în mediu, ceea ce, în epoca de înaltă conștientizare a publicului, le face un element despre care clienții ne întreabă adesea. Oferta Arcoore include senzori de oxid de azot pentru multe mărci de vehicule, inclusiv senzorul SCANIA NOx.

Care este funcția senzorului Scania NOx?

Senzorul de oxid de azot controlează funcționarea motorului în așa fel încât în ​​gazele de eșapament să fie prezente doar particule de azot pur, inofensive pentru sănătate. Principalele funcții ale senzorului de NOx sunt:

  • controlul conținutului de oxid de azot la ieșirea catalizatorului de absorbție;
  • monitorizarea conținutului de oxid de azot înainte și după catalizatorul de reducere selectivă (SCR);
  • monitorizare de către un senzor și control pentru a controla uzura catalizatorului și a altor componente.

Senzor Scania NOx – caracteristici

Senzorul de NOx de la Scania poate fi plasat direct în gazele de eșapament de înaltă temperatură, rezultând citiri foarte precise ale gazelor de eșapament.

Senzorul de NOx este integrat cu dispozitivul de control, asigurând funcționarea independentă a senzorului.

Posibilitatea de conectare directă la ECU prin circuit electronic integrat.

Capacitatea de transmisie digitală a datelor este o soluție bună pentru utilizarea cu sistemul de diagnosticare la bordul vehiculului OBD.

Dacă nu ați găsit senzorul de NOx pe care îl căutați sau nu aveți numărul piesei OE – nimic pierdut, contactați-ne, îl vom găsi pentru dvs. Contactați-ne prin:

– Telefon mobil: +48 795 578 252

ViberWgatsapp

– Telefon mobil: +48 602 711 621

– E-mail: office@arcoore.com

– E-mail: sale@arcoore.com

– Adresă: Krakowska 127, 50-428 Wrocław

– Formular de contact de pe site-ul www.arcoore.ro

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×