Ce este regenerarea răcitorului de aer?

Regenerarea – în ce constă

Recondiționarea este procesul de readucere a componentelor uzate la caracteristicile tehnice și de performanță inițiale. În cazul recondiționării răcitorului de aer/intercoolerului, acest lucru implică înlocuirea miezului radiatorului cu unul complet nou. Acest proces permite restabilirea proprietăților originale ale răcitorului de aer pentru camioane, păstrând în același timp panourile laterale/fundurile utilizate anterior, economisind astfel costurile de achiziție și impactul asupra mediului.

 

Răcitor de aer – aplicații

Miezurile utilizate în procesul de recondiționare provin din producția Uniunii Europene și se caracterizează printr-o calitate foarte bună, durabilitate de utilizare și parametri tehnici și operaționali.
Înainte de expedierea către client, fiecare produs este verificat pentru corectitudine și etanșeitate. Răcitorul de aer dintr-un camion sau autobuz este utilizat pentru a îmbunătăți eficiența sistemului de combustie și puterea motorului. Prin scăderea temperaturii aerului, care are o densitate și o masă mai mică, se îmbunătățește alimentarea cu oxigen a camerei de combustie. Calitatea de ardere a amestecului depinde de cantitatea de oxigen din cilindri. Intercoolerul are un impact direct asupra puterii și uzurii motorului. Un răcitor de aer care prezintă scurgeri sau este deteriorat are un impact uriaș asupra funcționării turbocompresorului, care nu poate genera o presiune adecvată în sistem.

 

Cum recunoști un intercooler defect?

Cele mai frecvente simptome sunt un intercooler defect
– scăderea puterii motorului
– creșterea consumului de combustibil
– în unele cazuri funcționarea inegală a motorului
– utilizarea mai rapidă a altor componente ale motorului

 

Cum se poate preveni deteriorarea intercoolerului?

Vă recomandăm să verificați periodic sistemul de răcire intermediară și, dacă sunt prezente pete de ulei sau simptomele menționate mai sus, consultați-l. Înlocuirea intercoolerului este cu siguranță o opțiune mai ieftină pentru repararea sistemului decât înlocuirea turbocompresorului sau repararea ulterioară a motorului.

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×