Ce se întâmplă dacă mașina rămâne fără AdBlue?

AdBlue este un fluid incolor, netoxic, utilizat în mașinile diesel pentru a reduce emisiile de gaze nocive în atmosferă. Este o soluție apoasă de uree care, atunci când este injectată în sistemul de evacuare, ajută la reducerea oxizilor de azot (NOx) din gazele de eșapament. Fluidul AdBlue joacă un rol esențial în tehnologia de reducere catalitică selectivă (SCR), care este utilizată pe scară largă în vehiculele diesel moderne. Ce se întâmplă dacă o mașină rămâne fără AdBlue? Vă încurajăm să citiți în continuare.

 

Efectele lipsei de AdBlue în mașină

Fără AdBlue, vehiculul nu va putea reduce eficient emisiile de oxizi de azot (NOx), ceea ce va duce la emisii de gaze nocive. Ca urmare, este posibil ca vehiculul să nu îndeplinească cerințele privind emisiile, cum ar fi standardul Euro 6. În plus, lipsa de AdBlue duce, de obicei, la nefuncționarea corespunzătoare a sistemului SCR. Ca urmare, autovehiculul poate afișa un mesaj de avertizare pe tabloul de bord, indicând că nivelul de AdBlue este scăzut sau că sistemul a cedat.

La unele vehicule, lipsa de AdBlue poate duce la reducerea performanțelor motorului, la încetinirea accelerației și chiar la blocarea pornirii motorului. În acest caz, mașina poate intra în modul de urgență pentru a preveni daune suplimentare.

 

Ce trebuie să faceți dacă mașina dumneavoastră rămâne fără AdBlue?

Dacă autovehiculul intră în modul de urgență sau este blocat la pornirea motorului din cauza lipsei de AdBlue, nu încercați să continuați să conduceți. Opriți autovehiculul în siguranță, opriți motorul și apelați la asistență rutieră. Achiziționați AdBlue de la producători de renume sau de la dealeri autorizați pentru a evita cumpărarea de lichide de calitate inferioară care pot deteriora sistemul SCR. AdBlue poate fi achiziționat de la benzinării, magazine auto și chiar online.

AdBlue

După completarea lichidului AdBlue, asigurați-vă că nivelul lichidului este la nivelul corect, conform recomandărilor producătorului. Dacă este necesar, puteți verifica nivelul AdBlue pe tabloul de bord sau în manualul de utilizare al vehiculului.

În cazul în care semnalele de avertizare rămân în ciuda alimentării cu lichid AdBlue, acest lucru poate indica alte probleme ale sistemului SCR. În acest caz, consultați mecanicul sau service-ul auto.

Consultați: AdBlue – ce trebuie să știți despre el?.

 

Rezumat

AdBlue joacă un rol esențial în protejarea mediului și în menținerea performanțelor automobilelor diesel. Lipsa de AdBlue într-o mașină poate duce la consecințe negative, cum ar fi creșterea emisiilor nocive, probleme de performanță a motorului și chiar potențiale probleme juridice. Prin urmare, este important să verificați periodic nivelul de AdBlue și să completați în conformitate cu recomandările producătorului.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×