Controlere electrice pentru mașini – ce merită să știți despre ele?

Controlele pentru mașini electrice au schimbat industria auto. Aflați care sunt acestea, ce rol joacă în funcționarea vehiculelor, cum să recunoașteți daunele aduse controlerelor și care sunt beneficiile utilizării lor în industria auto. Vedeți singuri că în cazul unui eșec, merită să alegeți șoferi din oferta Arcoore.

 

Ce sunt șoferii de mașini?

Controlele auto sunt dispozitive sub formă de cutii mici. Au propriile procesoare, memorie și software. Controlerele utilizate în vehicule îndeplinesc diverse funcții, al căror scop este întotdeauna atingerea parametrilor optimi de funcționare a motorului și a altor componente.

Apariția controlerelor a îmbunătățit siguranța și confortul condusului, a redus emisiile și a îmbunătățit economia de funcționare a vehiculului. De asemenea, a facilitat diagnosticarea defecțiunilor, pentru că acum este suficient să conectați mașina la un dispozitiv de diagnosticare care va indica o problemă, în timp ce în trecut era necesar ca un mecanic să verifice manual toate zonele în care ar putea exista potențiale defecte sau defecțiuni ale pieselor individuale.

 

 

Care este funcția controlerelor electrice dintr-o mașină?

În ziua de azi este greu să găsești mașini care să nu folosească controlere electrice. Datorită utilizării lor, mașinile pot nu numai să îndeplinească standarde de emisii din ce în ce mai stricte, dar și să garanteze o siguranță mult mai mare pe drum și să sporească confortul la conducere. Important, datorită controlerelor electrice, putem conta pe o conducere mai economică, ceea ce este crucial pentru rentabilitatea transportului.

Controlele electrice reglează, printre altele, munca în mașină:

  • unitate de antrenare – control de ex. funcționarea injecțiilor, dozarea cantității corecte de combustibil, conținutul de substanțe nocive din gazele de evacuare, cantitatea de aer admis, aprindere sau turboalimentare;
  • cutie de viteze automată – permite reducerea sarcinilor mecanice asupra pieselor transmisiei, schimbarea mai lină a vitezelor;
  • sistem de frânare – activați de ex. Sistem ABS în cazul dificultăților întâmpinate la frânare.

Controlele electrice informează computerul de bord despre toți parametrii. Pe baza lor cantitatea necesară de combustibil, Ad Blue sau gaze de eșapament introduse în camera de ardere. Acest lucru se reduce la reducerea emisiilor sau la dezvoltarea economiei optime de condus.

 

Când au început să fie folosite controlerele electrice în mașini?

Tehnologia electronică a început să fie utilizată în industria auto la sfârșitul anilor 1980. Acest lucru s-a datorat, în principal, înăspririi reglementărilor privind emisiile care au fost introduse de-a lungul timpului în Europa și Statele Unite. Tehnologiile utilizate până în prezent nu au reușit să atingă valori limită din ce în ce mai mici pentru conținutul de substanțe nocive din gazele de eșapament. Prin urmare, a fost necesar să se folosească soluții moderne.

Mulțumită șoferilor, a devenit posibilă gestionarea eficientă, de ex. injectoare, sistem de evacuare și catalizator. În plus, controlerele au îmbunătățit siguranța la conducere prin introducerea, printre altele, sisteme de frânare asistată. Unitățile de control și supapele au mers inițial doar la mașinile de top, pentru a începe treptat să apară și în vehiculele din segmentul mijlociu și din clasa economică.

 

Defecte ale controlerelor auto – cum să le detectăm?

Defecțiunile controlerului electric pot provoca o varietate de simptome. În cazuri extreme, o defecțiune a controlerului poate duce chiar la imposibilitatea pornirii motorului. Alte simptome ale controlerelor electrice deteriorate includ:

  • dificultate la pornirea motorului;
  • pedala de accelerație slabă sau nu răspunde;
  • performanță neuniformă a motorului;
  • motorul se blochează după încălzire sau în timpul funcționării.

Daunele aduse șoferilor selectați pot duce, desigur, la multe alte dificultăți la conducerea unei mașini, funcționarea defectuoasă a diferitelor componente sau luminile aprinse. În fiecare caz, mașina trebuie diagnosticată și controlerele deteriorate trebuie înlocuite cu altele noi.

 

Controle auto din oferta Arcoore

Ce vehicul din flota dvs. de camioane, autobuze sau mașini de construcții și agricultură a avut controlerele electrice deteriorate? Oferta Arcoore include controlere electrice pentru vehicule de diferite mărci, de ex. DAF, Ford, Mercedes-Benz, Renault, Scania, Volvo, Solaris, Liebherr și altele. Atât controlerele și supapele noi, cât și regenerate garantează proprietăți operaționale complete, restabilind funcționarea corectă a componentelor individuale ale vehiculului.

Controlele auto din Arcoore sunt de cea mai înaltă calitate și proprietăți funcționale corespunzătoare pieselor instalate din fabrică în vehicule. Garantăm un raport preț-calitate foarte favorabil și oferim o garanție pentru controlerele pe care le vindem.

Înainte de expediere, verificăm cu atenție starea fiecărei piese și protejăm elementele împotriva deteriorării în timpul transportului. Numerele OE sunt enumerate în descrierea fiecărei piese. produs , vă va fi foarte ușor să le comparați cu numerele de piesă din fabrică și să alegeți elementele care se potrivesc cu vehiculul dvs.

Înlocuirea controlerelor electrice în mașini datorită ofertei Arcoore este ușoară și profitabilă.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×