Piese de antrenor Irizar I8 – Real Madrid, autobuzul echipei Liverpool

Într-o manieră ușor diferită, o serie de informații despre antrenorii echipelor sportive, cei din top precum Real Madrid sau Manchester United, dar și echipe locale: Śląsk Wrocław, Piast Gliwice sau PGE Vive Kielce.

Sperăm că această serie va fi bine primită și, în același timp, vă va oferi o perspectivă ușor diferită asupra aspectului sportiv. Vrem să aflăm pentru dumneavoastră, dar și pentru noi înșine, ce fel de antrenori folosesc cei mai renumiți jucători pentru a se deplasa de la un meci la altul. Ce companii furnizează antrenori pentru echipele sportive, ce se ascunde sub proverbiala „capotă” și în ce condiții se poate călători. De asemenea, am dori să vă oferim o mică perspectivă asupra costului estimativ al achiziționării unei astfel de unități.

 

Autobuzul Irizar I8 – informații de bază

Pentru primul din această serie, am ales autobuzul Irizar I8, care este folosit de jucătorii de la Real Madrid, Liverpool sau PGE Vive Kielce. Este cel mai luxos model de autocar din gama producătorului. Acesta a primit titlul de autocarul anului 2018.

Autocarul Irizar I8 este un autobuz de turism cu etaj înalt produs de producătorul spaniol Irizar începând cu 2016. Interesant este faptul că este construit fie integral, fie pe șasiuri furnizate de producători terți.  Irizar a invitat giganți din industria auto precum DAF și Scania să colaboreze cu el în ceea ce privește gama de motoare și caroserie, precum și compania spaniolă Hispacold, lider în sisteme HVAC, sau ZF, lider în sisteme de transmisie.

Irizar I8 este succesorul popularului Irizar PB, produs din 2001.

Irizar I8 este disponibil în patru lungimi

– 12,40 m

– 13,22 m

– 14,07 m

– 14,98 m

Lățimea fiecărei versiuni este identică, de 2,5 m, la fel ca și înălțimea, care este de 3,98 m.

Versiunile disponibile au, evident, un impact asupra numărului de locuri, dacă vorbim de configurația standard, atunci Irizar oferă între 51 și 67 de locuri plus 1 plus 1.

 

 

Motorul în autocarele Irizar I8

Irizar I8 este disponibil cu motoare DAF MX-11 de 10,8 litri până la 12,9 litri echipate cu sistemul

DAF MX-11 320

DAF MX-11 340

DAF MX-11 375

Motoarele sunt cu 6 cilindri, în linie, cu 4 supape pe cilindru. În mod corespunzător pentru motoarele enumerate, acestea oferă o putere maximă de 320 kW (435 CP), 340 kW este 462 CP și 375 kW sau chiar 510 CP.

Standard de emisii, în conformitate cu cele mai recente orientări Euro 6

 

Cutii de viteze la autocarele Irizar I8

Cutiile de viteze utilizate în autocarele integrale Irizar i8 de la ZF sunt.

– ZF Ecolife

– ZF AS Tronic

Este vorba de transmisii cu 12 trepte, cu retarder ZF Power integrat în cazul modelului Ecolife și ZF Power intarder în cazul modelului AS Tronic cu control al forței de frânare în trei trepte.

 

Piese de schimb pentru autocarele Irizar I8 – Arcoore oferta

În oferta Arcoore pentru Irizar I8, dar și pentru concurenții săi, Mercedes, Iveco, Scania, VDL, Neoplan sau alte mărci de autocare Van Hool, MAN, Autosan, Solaris, veți găsi

– Răcitoare de lichid

– Răcitoare de aer

– Supape EGR, răcitoare EGR

– Senzori de oxid de noxe

– Turbine.

Autocarele Irizar I8 – cea mai înaltă calitate a manoperei

 

Autocarele Irizar sunt de cea mai înaltă calitate. Irizar I8 s-a gândit la toate, atât pentru pasageri, cât și pentru șoferi. Irizar înseamnă confort și siguranță.

Spațiul pentru pasageri dispune de geamuri mari pentru o bună vizibilitate, iluminare individuală sau guri de aerisire pentru fiecare scaun, centuri de siguranță în trei puncte, un cotieră și un suport pentru picioare. Există, de asemenea, o masă rabatabilă și ecrane LCD de până la 22 de inci.

Șoferul dispune de un panou de comandă pentru sistemul audio-video, care poate fi accesat atât de șofer, cât și de telecomandă. Vizibilitatea bună este asigurată de un parbriz mare, oglinzi exterioare încălzite și o cameră de mers înapoi. Scaunul șoferului cu suspensie pneumatică, precum și coloana de direcție și volanul – reglabile în trei planuri – vă permit să găsiți poziția optimă la volan. Autocarul este, de asemenea, echipat cu navigație prin satelit. Siguranța este asigurată de numeroase sisteme electronice, inclusiv de un detector de oboseală a șoferului.


Sistemul de operare a fost redus la minimum și este controlat de un sistem de diagnosticare la distanță prin SMS.

Așa cum am menționat mai devreme, Irizar I8 a fost votat antrenorul anului 2018 și a lăsat pe terenul învins alți producători și unitățile lor:

– Iveco Evadys

– VDL Futura FDD-2

– Neoplan Tourliner

– Scania Interlink

– Mercedes Tourismo.

Costul noului autocar Irizar I8 este de aproximativ 350-400.000 de euro. Autocarul Irizar I8 este folosit de echipe precum Real Madrid, Liverpool, PGE Vice Kielce, Lech Poznan și Wisła Kraków.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×