Modulul Scania EGR – ce merită să știți?

Având în vedere standardele mai stricte privind emisiile, vehiculele moderne trebuie să fie echipate cu componente care să reducă emisiile de substanțe nocive din gazele de eșapament. O astfel de componentă este modulul EGR, care poate fi găsit și la vehiculele Scania. Aflați ce face acesta și ce puteți face dacă un modul EGR Scania este defect.

 

Ce este modulul EGR la vehiculele Scania?

Un modul EGR este o componentă a sistemului de recirculare a gazelor de eșapament de pe vehiculele proiectate pentru a respecta standardele actuale de emisii. În mod firesc, acesta este utilizat și la vehiculele Scania, care sunt considerate unele dintre cele mai apreciate camioane pe care le putem găsi pe drumurile europene. Funcția modulului EGR de la Scania este de a reintroduce în camera de combustie emisii specifice care reacționează cu amestecul combustibil-aer, rezultând mai puțini oxizi nocivi de azot (NOx), hidrocarburi (CH) și monoxid de carbon (CO) în gazele de eșapament..

Modulul EGR de la Scania este controlat de computerul de bord, căruia îi furnizează informații despre parametrii motorului sau despre fluxul de gaze de eșapament. Aceste informații sunt utilizate pentru a optimiza compoziția gazelor de eșapament și performanța motorului.

 

Defecte ale recirculatorului de gaze de eșapament EGR la vehiculele Scania – simptome

Modulul EGR de la vehiculele Scania poate ceda din diverse motive. Unul dintre cele mai frecvente este contaminarea componentelor sale cu funingine, ulei sau alți contaminanțicare își pot găsi drumul în sistemul de evacuare. Așadar, cum recunoașteți că vehiculul dumneavoastră Scania poate avea o defecțiune la recirculatorul EGR? Cele mai frecvente simptome sunt, de exemplu:.

  • Diminuarea puterii motorului – de obicei, se observă în timpul accelerării sau în timpul conducerii în urcare;.
  • funcționarea neregulată a motorului – de exemplu, funcționare instabilă și vibrații, în special atunci când se conduce la viteze mai mari;.
  • emisii de gaze de eșapament crescute – va exista o concentrație crescută de substanțe nocive în gazele de eșapament, inclusiv oxizi de azot (NOx);.
  • Probleme de pornire – Un modul Scania EGR defect poate cauza o problemă de aprindere sau o funcționare instabilă a motorului la turații mici..

În cazul erorilor menționate mai sus, vehiculul trebuie dus la o stație de diagnosticare. În cazul unor coduri de eroare care indică un modul EGR defect, trebuie luate măsurile corespunzătoare, adică înlocuirea sau recondiționarea componentei.

 

Regenerarea recirculatoarelor EGR – este posibilă?

La Arcoore realizăm regenerarea modulelor Scania EGR, datorită căreia aceste componente își recapătă proprietățile tehnice și funcționale. Procesul implică în principal curățarea modulelor de funingine, ulei de motor, praf și alte murdării care se pot aduna pe modul, ducând la funcționarea defectuoasă a unității. Pe lângă curățare, în timpul recondiționării modulelor Scania EGR se efectuează și alte etape, cum ar fi:.

  • diagnosticare – constă în evaluarea părților individuale ale modulului și în evaluarea adecvării pentru reparații;.
  • reparații – în această etapă efectuăm repararea componentelor individuale ale modulului Scania EGR sau înlocuirea lor cu componente noi, cum ar fi supapa, motorul electric;.
  • testarea și calibrarea – activitățile au ca scop confirmarea eficienței modulului..

Reciclarea modulelor Scania EGR generează costuri semnificativ mai mici decât înlocuirea întregii componente cu una nouă.

 

Module Scania EGR din gama Arcoore

Oferim module EGR recondiționate și module EGR Scania noi pentru diferite modele de vehicule, echipate cu motoare de șase și nouă litri și care îndeplinesc standardele de emisii Euro 4 și Euro 5. Care dintre modulele Scania EGR disponibile de la Arcoore garantează o calitate ridicată și proprietăți tehnice și funcționalecare permit readucerea vehiculelor la eficiență maximă – asigurând funcționarea corectă a motorului și reducând emisiile de oxizi de azot nocivi în atmosferă..

Fiecare recirculator EGR Scania este reverificat din punct de vedere calitativ înainte de expediere și este protejat împotriva oricărei deteriorări în timpul transportului. Cu numerele OE disponibile pe fiecare pagină de produs, este ușor să găsiți modulul Scania EGR care se potrivește vehiculului dumneavoastră. Oferim garanție pentru modulele EGR Scania noi și recondiționate.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Promovare pentru utilizatorii conectați

Înregistrați-vă pe site-ul nostru și beneficiați de reduceri atractive la produsele noastre!

×